dimarts, 3 de maig de 2011

Concert del mes - BY MITHIC COFFEE DEPT CONTROL

ja forma part de la teva vida quotidana.
Sents el control?COMPONENTS:
- David Rosell : veu i guitarra.
- Txero Albà : teclats.
- Pere Borralleras : baix.
- Gabi Codina : bateria. 

HISTÒRIA:

El grup es va formar l'estiu de 1999.

El primer disc de la banda "Estació zero" va sortir a finals del 2001, editat per Música Global Discogràfica .

El grup va ser premiat l'any 2001 als Premis de la música catalana atorgats per la revista Enderrock, com a grup revelació del 2001 per votació popular. 
També va realitzar dues gires per Irlanda (2002 i 2003) que els van dur a actuar a les principals ciutats del país: Dublin, Limerick, Galway, Sligo... 

La imatge del grup i una de les seves cançons del disc "Estació zero" van ser protagonistes de una campanya publicitària del departament de joventut de la Generalitat de Catalunya, formada per diferents espots televisius, un espot per cinemes, falques radiofòniques i publicitat gràfica.

El 2003 el grup presenta el seu segon treball discogràfic, anomenat "Sensacions" i editat també per Música Global Discogràfica.

De la gira 2003 de presentació del disc "Sensacions", cal destacar-ne els concerts realitzats al palau St. Jordi de Barcelona (festa 20 anys TV3), el de la plaça major de Vic (dins el MMVV), i d'altres concerts a Madrid, Andalusia, Marroc (dins el marc de la universitat per la pau i la modernitat), Irlanda i Holanda. El grup va actuar el novembre del 2003 com a representants de Catalunya al "Liet festival" que es va fer a Leeuwarden (Frigia-Holanda). 

El 2004 el grup crea i enregistra la cançó "Crida", banda sonora de l'acampada jove d'Arbúcies i segueix la gira de presentació de "Sensacions" que conclou amb uns 40 concerts.
El 2005 surt "Visions" (Música global 2005). 

En la gira de Visions, d'uns 50 concerts, destaquen els concerts fets al palau St. Jordi el 23 d'abril del 2005 i a l'Acampada Jove de St. Celoni, entre d'altres. 

El videoclip de la cançó "Ser del mon" (del disc "Visions"), dirigit i realitzat per Àlam Raja, és premiat com a millor videoclip en català del 2006 en el primer festival de videoclips musicals fet a Barcelona, el "Musiclip Festival 2007". 

"Equilibri" (Música Global 2007) , va ser el següent treball discogràfic. La gira d'Equilibri va constar d'uns 40 concerts, dels quals destaquen els fets a l'Auditori de Barcelona, a l'escenari gran del Senglar Rock, al Republicastur d'Astúries... 

I el 2009 arriba el cinquè disc de la banda, "X", el disc per celebrar el desè aniversari de la banda Durant el 2009 es va presentar el disc a llocs com l'escenari principal del MMVV, a les festes de la Mercè de Barcelona, a Andorra, Mallorca, Formentera, etc... 

Dept. han creat la banda sonora original de la pel·lícula "Xtrems", dirigida per Abel Folk i Joan Riedweg amb una cançó inclosa també en el seu últim treball "X". Dept. fou nominat als Premis Gaudí del 2010 per aquesta banda sonora. També són els encarregats d'obrir el disc de La Marató de TV3 (2009)amb la cançó "Sense tu". 

El 2010 el grup enregistra el seu primer concert en directe a la sala Bikini de Barcelona, en un D.V.D que s'ha publicat aquest 2011. 

Durant la gira del 2010 Dept. actua a Copenhague (Dinamarca) i en la gira Europea del mític músic nord-americà Marky Ramone (The Ramones) amb la seva banda Blitzkrieg per tota Europa : Lyss(Suïssa) , Trieste i Treviso (Itàlia), i al circuit de Magny Cours i Paris (França). La gira acaba a l'octubre, moment en què la banda comença la gravació del seu sisè disc d'estudi. 

El 2011 comença al febrer amb la sortida de "Control" (Música Global), un disc especial que enceta una nova dècada del grup i on a més hi va inclòs el concert en directe enregistrat a la sala Bikini de Barcelona el 19-03-2010, on es va fer un repàs de tota la trajectòria del grup dins el marc de la gira d'"X". A partir de finals de febrer el grup començarà la gira d'aquest disc que al mes de juny els portarà de nou a fer una gira europea amb la banda de Marky Ramone. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada